tisdag.


Imorse när jag satte på datorn gick jag in och kollade på Sabinas blogg som jag tippsade om här om dagen, och det första jag läser är "kampen är över.." Även fast jag inte känner henne så känner jag mig ledsen. Började läsa den för några månader sen (?) och har nästan gått igenom alla hennes gamla inlägg sen 06 då hon fick cancer beskedet. Så på nåt sätt känns det som jag känner henne.

Sitter ute i solen nu, barnen sover. Varmt som tusan! Men jag ska inte klaga.. Va i parken förut och så kom det en tjej med både vinterskor och dunjacka. Folk är knäppa här. Uggs och shorts, hur snyggt är det liksom!? Det verkar vara väldigt populärt här bland amerikanska ungdomar. Kan inte nån dra lite snabbt vad som är modet där hemma? Det känns verkligen som USA är hur efter som helst. Men det borde ju inte vara så tycker man. Jag trodde att världen tog efter usa, men så kanske det inte är.. Aja nån kan ju gärna få berätta för mig vad ni har på er där hemma :)

Blev inget Sharkeez igår föresten. Va värsta fitf for fight för o gå ut och dansa lite men så vart middagen klar här hemma vid 8 och vi skulle träffas hemma hos Corinna halv 9. Och då blev det bara jätte stressigt så jag sket i det. Låg i sängen och kollade LOST istället. Snart klar med säsong 2!
nu vill jag bara att dagen ska vara slut så jag kan åka iväg på ett pilates pass.
hej svejs

vår.




Jomen visst har vi vårtecken även här i Californien. Men dom syns inte lika bra som hemma i sverige, här är det nästan grönt året om förutom några enstaka träd o buskar. Jag har haft så mycket i hjärnan idag som jag tänkte att jag skulle skriva men nu har jag huvudvärk och kommer inte ihåg ett smack!
Har jag jobbat hela dagen. Åkte till en park imorse, men så bajsade Asher ner sig så vi åkte hem. Blev en falafel lunch sen ett långt nap för barnen och ett kort för mig. Super skönt! Fixade mellis sen va pappan hemma och min dag var slut. Det gick lika fort som alla andra dagar.
Heidrun som varit på semester med sina päron en vecka ringde o sa att dom var fast nere på busstationen för deras sista buss hade gått. Så jag åkte ner och hämtade och skjutsade hem dom. Vi har mycket att ta igen nu när hon har missat så mycket bus. Fick även ett halsband av hennes mamma bara för att jag körde ner med H till LA för 2 veckor sen och hämtade upp dom på flygplatsen :) Super söt är hon och kan inte ett ord engelska. haha!
Nu väntar jag på att min värdpappa ska göra pizza som jag har bestämt som middag. Sen är det bara påt igen, förfest hos Corinna senare Sharkeez!  Men eftersom det är måndag blir det ändå ganska lugnt. Men kan va kul, en sista gång nu på ett tag för jag antar väl att inte mamma vill med ut
Hörs imorgon!

godkväller.


Söndagen avklarad, som sagt så åkte jag iväg på mitt aupair möte. Hämtade upp Sabrina och vi kom lite sent, men det gjorde vi med flint för att slippa så mycket som möjligt. Gick till ett konst museum, super kul verkligen jag som är så konst intresserad. Gick igenom där lite fort, sen satt jag, Sandra & Sabrina o snacka skit. Men sen bestämde vi oss för att rymma därifrån, jag förstår mig inte på dom där mötena. För det första så kommer hälften av alla aupairer, sen gör vi bara saker som våran LCC tycker är kul. aja tur att dom bara är en gång i månaden.
Sabrina och jag gick runt lite på stan, senare kom Corinna och sällskapade. Köpte mig faktiskt en bh på Victoria Secret. Sist jag hade en bh på mig var nog på studenten. Använder bara toppar eller sportbh:ar. Har alltid tyckt det är så otroligt oskönt med bh:ar, men den här va riktigt skön och jätte fin rosa ceris färg. Kostade 50 dollar, men Corinna hade nåt rabatt kort så fick den 15 dollar billigare, alltid någe..
Sen satte vi oss på starbucks o drack kaffe! Klockan bara rullade iväg och jag fick skynda hem för att börja jobba.
Sen jobbade jag från 4-9. Lite längre än va jag trodde, så det blev inget jacuzzi bad hemma hos Corinna, lite synd.

nu väntar sängen! ciao

 


Söndag.


Segaste kvällen igår. Låg inne på mitt rum i 6 timmar och tittade på film och LOST. sen gav jag upp och somnade vid 12. Skönt med sömn. Gick upp vid 8, tog mig en dusch, orkade aldrig med nån efter stranden igår lat som jag är. Så jag var full av saltvatten, svett o sand. Mysigt Elin! Mamma ringde, pratade en sista gång innan jag får se henne! wohoo im SO happy!  Käkade frukost, eller aah flingor & mjölk. Jag vet inte riktigt om det är frukost, man blir inte mätt för fem örebro men det är vad Amerikanarna äter. Min värdmamma sa att jag kunde ta paj som hon hade gjort, men vad är det för frukost? Paj till fjukost, nej nej..det går inte.
Nu ska jag iväg och hämta Sabrina sen ska vi ner på stan för Aupair möte. Jag känner inte riktigt för det, man gör ändå inget vettigt. Den här gången ska vi på nåt museeum i the courthouse. Och kl 4 ska jag börja jobba. Gud vilken tråkig söndag! Men förhoppningsvis blir det lite jacuzzi bad hos Corinna ikväll beroendo på hur länge jag jobbar. 
have a good day.

otippad fredagkväll.


Efter jobbet igår så fräschade jag upp mig lite och åkte hem till Selma för att där vänta på att den nyaste aupairen (som jag inte minns namnen på) skulle komma för senare åka downtown för käk. Så blev det inte riktigt, väl hemma hos Selma så fixade vi lite makaroner med ketchup, sen gick vi ner tiil affärer och köpte vodka och appelsin juice. Gick hem till henne igen, och hon hade hela huset för sig själv för värdfamiljen är borta hela helgen. Vi blandade oss lite drinkar och sen kom den "nya" aupairen och därefter tog vi oss downtown. Mötte upp Edgar och Baldemar och trog hem till Edgar för lite förfest.. Eftersom alla var över 21 så var det utgång som stog på schemat. Och jag som fick en jobbarkompis gamla ID i somras som bara har legat där i plånboken tänkte att jag kunde testa det. Och bra som jag är så kom jag in! wohoo.. Men väl inne så upptäckte jag att hälften va i mammas o pappas ålder så det kändes inte så jätte kul. Men vi gled runt där och hade kul nån timme.  Sen ville jag testa om jag kom in nån annanstans också, ohjavisst gjorde jag det. Tonic nästa! Ur kul, kom dock dit när det var nästan stängningsdax. Träffade några tyska turister utanför som vi sen gick till stranden med, vad vi nu gjorde där. Det var bara kallt och jag ville hem till sängen. Så vi sa hejdå och jag var hemma vid halv 4 och bums i säng.  

Mamma ringde och väkte mig vid 9, pratade 10 min sen hade hon inte tid längre och jag försökte somna om men det gick ju så klart inte.
Tog mig en välbehövlig dusch och käkade frukost. Sabrina kom och hämtade mig och vi åkte till Butterfly beach. Massa folk, musik, delfiner, helt underbart!  Senare kom Corinna och gjorde oss sällskap. Låg där till 3 sen orka vi inte längre, så otroligt varmt. Har precis fått i mig lite lasagna och nu ska jag titta på Greys Anatomy, som är hur spännande som helst just nu.
Hörs

  

hemkommen från beachen


Bebisen somnade precis och ligger här så sött på min mage.. Finns det nåt mysigare än sovande bebisar?! Tog med barnen till stranden imorse för vädret va helt underbart fint o varmt. Så då kan man ju samtidigt som man jobbar passa på att jobba på brännan :) Vilket underbart jobb jag har! Inte många som kan ta med jobbet till stranden, men jag kan :) lovely
Jag får väl passa på att sova lite jag med mednas hon ändå ligger här och flyttar jag på mig vaknar hon nog, och det vill jag inte. Skrikande bebisar är inte lika mysiga som sovande.
Hörs senare,

torsdag.



Äntligen kväll och snart dags att sova. Efterlängtat kan jag säga, låg vaken till 3 inatt och va hur pigg som helst.
Sen uppstigning vid 7. Och jag som tänkte att jag bara skulle ha bebisen idag så då kunde jag sova lite när hon sover. Men så blev itne fallet, Asher stannade hemma från dagiset för han hade haft feber igår. Så hurra för det, och han verkade inte sjuk för fem öre. Han hade världens energi och var överallt hela dagen. Försökte lugna ner han med dom 101 dalmatinerna, vilket gick väl hyffsat bra. Sen tog jag med dom till en liten park där dom har en damm full med skölpaddor. Mina värdföräldrar kom hem 15 minuter försent, och även fast det bara handlar om några minuter blir jag sur. För jag jobbar från 8-6, vilket är 10 tim. När klockan är 6 vill man bara springa in på sitt rum och ha lite tid för sig själv. Min värdpappa Preston berättade när han kom hem att den nya processen med att hitta en ny aupair efter mig har börjat. Det kändes lite jobbigt att höra, det är ändå 5 månader kvar och nu när han sa så lät det som om jag ska lämna så snart. Jag vill inte ens tänka på det. Jag älskar dom här barnen så grymt mycket, ibland känns dom som om dom är mina! Iallafall bebisen, hon va ju nästan nyfödd när jag kom och nu har jag fått sett henna växa och snart är hon så stor så att hon går. Man kan förlänga sitt aupair år, men jag har bestämt mig för att åka hem. Jag vill göra nånting nytt. Ett år känns ganska lagom som nanny.
Åkte iväg till gymmet efter att jag hade slutat, men efter bara några minuter på kondismaskinen så kände jag vilken jäkla träningsvärk jag har. Igår så både gymmade jag och sen åkte jag till collegets träningsarena och sprang runt där på banorna och sen upp och ner för läktar trappen. Och det är inte lite många trappsteg heller, jag var helt död.

Jag tänke också bara tipsa er om att läsa den här bloggen om ni inte redan gör det,
www.mittlivsabina74.blogspot.com. Det är en 34 årig kvinna som har bekämpat sin cancer sen 06 och fick i början på det här året reda på att den är obotlig och har inte långt kvar att leva. Jag blir verkligen jätte ledsen när jag läser den.

Nu blir det ett avsnitt med LOST sen skönhetssömnen,
Pusskram

asher matar skölpaddorna  
Mina små busungar



sunshine in california


Underbara dag och underbara väder! Kan ju inte bli så mycket bättre. Ibland när jag går utanför dörren kan jag inte förstå att jag verkligen bor här! Det här är mitt hem och har vart det i över sju månader nu, och jag fullkomligt älskar det! Ibland känns det som om man är på semester, men ikke, jag bor här :) Så imorse eller runt lunch så lånade jag min värdmammas cykel och trampade iväg uppför backarn och mot mat affären. När jag kom fram var jag helt slut. Jag är verkligen inte van att cykla längre. Jag har blivit en riktig lat amerikan som tar bilen till alla ställen, även fast man bara ska runt knuten. Det kan ju vara lite därför jag har gått upp mina 10 kg, men det ska det bli ändring på nu för jag ska sluta åka bil och börja cykla! Det är ju bra för miljön också om vi ska tänka på den. Köpte mig en sallad och grillad kyckling och sen vidare ner till stranden. Låg där och pressande i två timmar sen orkade jag inte mer + att jag inte gillar just den stranden för den kryllar av äckliga små flugor som springer runt på än. Då kan man inte riktigt ligga där och slappna av utan ligger där helt spänd och försöker förgäves slå bort alla flugor. Så jag åkte hem och fräschade till mig lite och cyklade vidare ner på stan. Köpe tre nicke nyfiken böcker till Asher som fyller snart, och han fullkomligt älskar dom så han blir nog glad. Strosade runt lite, köpte ingenting till mig själv för jag försöker verkligen hålla i pengarna så jag har lite  tills mamma kommer. Vilket är NÄSTA fredag! Can´t believe it! Känns helt overkligt, efter 220 dagar ifrån varandra ska vi äntligen få krama om varandra och umgås i 2,5 vecka. Sen kommer det bli jätte sorligt när hon åker igen, men det är en annan femma. Min värdfamilj har gett mig semester en vecka, har egentligen ingen kvar men dom är snälla. Så då ska mammsen och jag ut på äventyr.
Så när jag var klar på stan köpte jag mig en kaffemocha på Starbucks och satte mig på stranden och bara njöt.
Cyklade sen hemmåt och nu ligger jag här i min säng och funderar på om jag ska orka ta mig till gymmet. Jooo klart jag gör, här ska vi inte vara lata! Så så får det bli.
På återseende!


för lite extra hjälp på traven :)    


första inlägget, någonsin!



Ja jag tänkte att jag skulle göra som alla andra och inskaffa mig en blogg. Jag som ändå sitter vid datorn en hel del och då kan ju lika bra ta och skriva lite och berätta om mitt liv här i Californien. Då menar inte jag att jag sitter här hela tiden och att jag inte har nåt liv här. Ja menar datorn är det ända sätter jag har kontakt med alla där hemma. Så tack för datorer! Vad skulle man göra utan dom? Nu måste jag ta och sprida runt att jag har skaffat en blogg så jag kan få några läsare! Annars kanske det här var lite onödigt. Fast det är ändå ganska skönt att bara skriva.. Nu väntar duschen, kanske återkommer senare. Vem vet..

Peace

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0